Anlita våra målare på Värmdö

Målare med bred kompetens

Alla våra målare har gedigen utbildning och lång erfarenhet från yrket. Det gör att vi behärskar de flesta typer av måleri - från utomhusmålning till inomhusmålning. Gemensamt för alla målaruppdrag vi tar på oss är att vi är mycket noga med underarbetet.

Med rätt utfört underarbete, rätt val av färg och en skicklig målare kan ett rum få ett helt nytt ansikte och öka trivseln i ditt hem. Det går att göra otroligt mycket med färg. Utöver valet av färgnyans spelar också valet av glans och struktur in. En helblank vägg ger ett helt annat intryck än en matt. Med moderna strukturfärger kan man skapa illusioner av ett annat material, till exempel sten eller betong. Rummets användningsområde kan ibland påverka färgvalet. Blanka färger kan till exempel passa bra i ett kök för att få en yta som är lätt att torka av.

Det går till och med att måla badrumsväggar med specialfärg. Ett snabbt och enkelt sätt att fixa ett badrum om du inte vill investera i en helrenovering det första du gör.

Vi hjälper dig välja rätt nyans

Om du behöver hjälp med att välja rätt nyans ger vi dig gärna råd. Det är lätt att man väljer en nyans som blir för stark eller för mörk när man bara tittar på småprover eller i kataloger. Våra målare har erfarenhet och kan säga hur något kommer att uppfattas i ett visst utrymme. Om du fortfarande känner dig osäker kan vi ordna med tester så att färgen kan målas upp på en eller ett par kvadratmeter innan vi gör om hela rummet.

Invändigt är det inte bara väggarna som ska målas. Taket behöver ofta fräschas upp när man målar om ett rum, särskilt om det handlar om kök eller om det har bott en rökare i bostaden tidigare. Fläckar i taket kan göra att ett rum känns ofräscht, även om det är nymålat i övrigt. Takfärgen kan också påverka hur ett rum uppfattas. Att använda sig av en krämfärg istället för rent vitt kan ge en lite mjukare och varmare känsla.

Har du trägolv som du vill måla istället för att lacka, vaxa eller olja dem? Inget problem! Man kan göra mycket kul med färg även på golvet. Förutom enfärgade golv kan man arbeta med spännande mönster som ger ett härligt avbrott till ett i övrigt sparsmakat rum. Tröttnar du efter ett tag är det bara att slipa ner och måla om i en annan nyans.

Snyggt målat på utsidan

När det är dags att måla om fasaden på huset eller er fastighet i bostadsrättsföreningen är det även här viktigt att förberedelserna görs noga. Att måla direkt på en smutsig fasad eller på färg som håller på att flagna av kommer inte att ge ett bra slutresultat. Vi ser alltid till att avlägsna avflagnande färgrester och att tvätta fasaden och låta den torka innan vi målar. Vi undersöker vilken typ av färg som tidigare har använts för att välja rätt sort när vi målar på den nya.

Fönsterkarmar, foder och andra snickerier såsom knutar och vindskivor samt hängrännor måste också få rätt behandling för att hela huset ska se ut som nytt. Begär en offert på husmålning redan idag så tar vi fram ett pris där varje detalj är medräknad. Om någon del av fasadbeklädnaden eller andra trädetaljer skulle vara slitna eller angripna av fukt kan någon av våra snickare åtgärda detta innan vi sätter fart med målningen.

ROT-avdraget hjälper dig att spara

Våra målartjänster täcks självklart av statens ROT-avdrag och gör det lättare för privatpersoner att ha råd med att måla om. ROT-avdraget ger dig 30 procent tillbaka på arbetskostnaden när du anlitar oss som målare på Värmdö. I varje hushåll är det möjligt att göra avdrag på upp till 50 000 kronor per person och år. Avdraget får du direkt på fakturan och vi rapporterar in beloppet till Skatteverket åt dig.

Kontakta K3 idag för att begära offert på målning.

Våra målarproffs ser till att jobbet blir rätt gjort!